Υλικά

1 κιλό γαρίδες από το κατάστημα μας
ξίδι,αλάτι
3 πατάτες μετρίου μεγέθους
2 κουταλιές ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
2 κουταλιές κάπαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
τον χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρο καρότο, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
5 πράσινες ελιές, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό με λίγο ξίδι για 7 λεπτά.
  • Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κυβους.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε μαζί με τις πατάτες σε σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε το τουρσί και την κάπαρη, και ανακατεύουμε καλά.
  • Κατόπιν χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μαϊντανό και περιχύνουμε το μίγμα στη σαλάτα.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με ελιές και τριμμένο καρότο.