Υλικά

3 κιλά χταπόδι από το κατάστημά μας
1/2 φλιτζάνι ξίδι
2 κιλά μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
6 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
3 κουταλιές κέτσαπ
6 με 7 κόκκους μπαχάρι
5 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το χταπόδι με νερό που το σκεπάζει, ρίχνουμε το ξίδι και το βράζουμε για να μαλακώσει λίγο.
  • Το στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και το λάδι.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, τα σωτάρουμε ανακατεύοντας τα και σβήνουμε με κρασί.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα.