Υλικά

1 κιλό ψάρι (συναγρίδα, σφυρίδα, μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο) από το κατάστημά μας
8 μέτριες πατάτες
8 μικρά καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
6 μικρά κολοκυθάκια
2 ντομάτες (προαιρετικά)
1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
4-5 κλωναράκια σελινόριζα, ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
τον χυμό από 2 με 3 λεμόνια
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε μαζί με το σέλινο και τη σελινόριζα να βράσουν σε κατσαρόλα με αρκετό νερό.
  • Καθαρίζουμε το ψάρι.
  • Το πλένουμε, το αλατίζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά.
  • Όταν τα λαχανικά έχουν μισοβράσει, προσθέτουμε το ψάρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί περίπου 10 με 15 λεπτά.
  • Μόλις βράσουν αφαιρούμε το ψάρι, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα γαρνίροντας γύρω γύρω με τα λαχανικά.
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  • Το ζουμί το σουρώνουμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το ρύζι, αναλατεύοντας συνεχώς.
  • Προτού αποσύρουμε τη σούπα από την φωτιά, χτυπάμε λαδολέμονο και την περιχύνουμε ανακατεύοντας και αφήνοντας να πα΄ρει μερικές ακόμα βράσεις.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα μα΄ζι με το ψάρι και τα λαχανικά.